Τηγανιτό φιλέτο ψαρονέφρι πιπεράτο με πουρέ πατάτας που και τυρί κρέμα.
Υλικά για δύο άτομα
500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φετούλες ενός δαχτύλου
2 κουταλιές της σούπας διάφορα πιπεριά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κρέατος
Ένα τέταρτο φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι και θυμάρι
Για τον πουρέ
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
100 γρ. τυρί κρέμα
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο σε φέτες και χτυπήστε το ρίξτε αλάτι και λίγο θυμάρι.
Βάλτε το βούτυρο σε τηγάνι και σε καυτό τηγάνι τηγανίζετε από 2 λεπτά την κάθε πλευρά τα φιλετάκια σβήνετε με το κονιάκ και βάζετε τα φιλετάκια στο πιάτο σας ή σε ένα σκεύος.
Ρίχνετε στο τηγάνι το ζωμό κρέατος και την κρέμα γάλακτος μαζί με τις δύο κουταλιές σούπας διάφορα πιπεριά αφήνετε την κρέμα να βράσει και να πήξει και την ρίχνετε πάνω στα φιλετάκια.
Για τον πουρέ ξεφλουδίστε τις δύο πατάτες και τις λιώνετε με ένα πιρούνι ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε 100 γραμμάρια τυρί σε κρέμα ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι ανακατεύετε και συνοδεύετε το φιλέτο με το πουρέ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χοιρινά με μοσχαρίσια φιλέτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο
Ρεβίθια στο Φούρνο με Χοιρινό Κρέας