Πεντανόστιμο αρνάκι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα.
Υλικά για το αρνάκι με μελιτζάνες:
1 και 1/2 κιλό αρνάκι
6 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
5-6 κόκκους μπαχάρι και πιπέρι
1 μικρό ποτηράκι κρασιού κρασί
Αλάτι, ελαιόλαδο, δυο δαφνόφυλλα, λίγη ζάχαρη
Δείτε ακόμη Μελιτζάνες Γιαχνί με Πατάτες
Εκτέλεση:
Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει και προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και να γλυκάνει.
Ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχάρια, αλάτι, δαφνόφυλλα , δυο πρέζες ζάχαρη, νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, έχουμε τηγανίσει τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα απλωτά, τριγύρω από το κρέας, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μόνο με το λαδάκι του.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous