Τρυφερό και ζουμερό αγριογούρουνο στιφάδο, ένα διαφορετικό πιάτο που θα γίνει ανάρπαστο σε κάθε περίσταση.
Υλικά για το αγριογούρουνο στιφάδο:
2 κιλά αγριογούρουνο
1 κιλό κρεμμυδάκια
4 καρότα
3 δαφνόφυλλα
5-6 μπαχάρια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ
2-3 κ.σ. σάλτσα σπιτική ή κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:
- Βάζω το κρέας από το βράδυ στο ψυγείο με νερό και ξύδι για να καθαρίσει.
- Την άλλη μέρα το βάζω να πάρει μια βράση μαζί με το ένα δαφνόφυλλο. Πετάω το πρώτο νερό και το δαφνόφυλλο. Ξεβγάζω το κρέας και το σκουπίζω.
- Βάζω στην χύτρα λάδι και τριγαρίζω το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
- Προσθέτω το ένα δαφνόφυλλο, τα 3 μπαχάρια και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το αλάτι, πιπέρι και νερό. Βράζω 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει. Ρίχνω τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά, τα σουρώνω και τα καθαρίζω. Έτσι καθαρίζουν εύκολα και φεύγει η σπιρτάδα τους! Τα περνάω λίγο από το τηγάνι να τσιγαριστούν.
- Μόλις βράσει το κρέας, το βάζω στην γάστρα, προσθέτω τα κρεμμύδι, τα καρότα, το δαφνόφυλλ, τα 2 μπαχάρια, την σάλτσα, τον πελτέ, την ζάχαρη και το ζουμί από το κρέας που το έχω σουρώσει για να μην έχει κοκαλάκια. Ανακατεύω και προσθέτω το κρέας.
- Κλείνω την γάστρα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνω το ξύδι, κουνάω την γάστρα να πάει παντού και αφήνω να πάρει λίγο χρώμα και να δέσει η σαλτσούλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε ακόμη Γκιούλμπασι με Ζυγούρι
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο