Εύκολο και πεντανόστιμο μοσχαράκι φρικασέ με μαρούλια, ένα φαγητό για όλη την οικογένεια που είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά για το μοσχαράκι φρικασέ με μαρούλια:
1250 γρ. μοσχάρι
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
3 μαρούλια
1/3 ποτήρι λάδι
2 αυγά (για το αυγολέμονο)
2-3 λεμόνια
1 μάτσο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος:
- Κόψε το μοσχάρι σε κομμάτια. Ζέστανε το μισό λάδι και βούτηξε τα κομμάτια στο λαδάκι μέχρι να ροδίσουν.
- Πρόσθεσε νερό, τον μισό άνηθο, και άφησέ το να «σαουνάρει» για περίπου 45 λεπτά. Αν έχεις χύτρα, θα τελειώσεις σε 20 λεπτά!
- Στο υπόλοιπο λάδι, ρίξε κρεμμύδι, σκόρδο και τον υπόλοιπο άνηθο. Άφησέ τα να μοσχομυρίσουν και μετά ρίξ’ τα στο κατσαρολάκι μαζί με το αλατοπίπερο.
- 15 λεπτά πριν το τέλος, ριξε το μαρούλι στην κατσαρόλα. Μόλις βράσει, είναι ώρα να κλείσεις το μάτι.
- Χτύπα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθεσε κρόκους, μετά λεμόνι, και τελικά λίγο ζουμί από το φαγητό. Ρίξε το ζουμί αργά.
- Ρίξε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (μην τυχόν κόψει το αυγό). Βάλε την κατσαρόλα στο μάτι για 1 λεπτό και… έτοιμο!
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Trifonas Nakos
Δείτε επίσης Μοσχάρι Λεμονάτο με Πατάτες στο Φούρνο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο