Απολαύστε ζεστή τη χορτόπιτα με τη φέτα και τα μυρωδικά κλεισμένη μέσα σε χειροποίητο φύλλο.
Χορτόπιτα με Φέτα και χειροποίητο φύλλο
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Eva Amit
Υλικά Συνταγής
- Για το φύλλο:
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- Μισή κ.σ. αλάτι
- Ένα αυγό ολόκληρο
- 1 φλυτζ. καφέ ξύδι
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι
- Λάδι για τα φύλλα και λίγο βούτυρο προαιρετικά
- Για τη γέμιση:
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 2 πράσα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- Μισό κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 400 γρ. φέτα
- 5 αυγά χτυπημένα
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο
- Σουσάμι
- Μισό ποτήρι λάδι
Οδηγίες συνταγής
- Ρίχνουμε το χλιαρό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, ένα αυγό χτυπημένο, το λάδι, το ξύδι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Δημιουργούμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη μισή ώρα περίπου και χωρίζουμε σε 4 μέρη για 4 φύλλα, δύο πάνω και δύο κάτω. Το τελευταίο το κάνουμε πιο μεγάλο για να τσαλακωθεί.
- Όλα τα λαχανικά πλυμένα και ψιλοκομμένα τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι.
- Λαδώνουμε το ταψί. Τοποθετούμε το ένα φύλλο να προεξέχει. Έπειτα βάζουμε και το δεύτερο φύλλο. Προσθέτουμε τα λαχανικά όσο πιο στεγνά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε τη φέτα τριμμένη. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε στη γέμιση.
- Ρίχνουμε λίγο ώμο λάδι. Έπειτα προσθέτουμε με παρόμοιο τρόπο το τρίτο φύλλο και έπειτα το τέταρτο το οποίο τσαλακώνουμε. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα.
- Ραντίζουμε με λάδι και προαιρετικά λίγο βούτυρο. Ραντίζουμε με λίγο νεράκι και σουσάμι. Τέλος χαράζουμε σε μερίδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα τουλάχιστον, με προσοχή να ψηθεί καλά το φύλλο.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο