Ο τσακλαμάς είναι μια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι μια όμορφη συνταγή για όταν δεν έχουμε χρόνο να ανοίξουμε φύλλο.
Θα χρειαστείτε:
Ένα κιλό καθαρισμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
Δύο ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 πράσα ψιλοκομμένα
Ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό κιλό φέτα σπασμένη στο χέρι
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Ένα φλιτζάνι λάδι,
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
Πιπέρι και αν θέλετε αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.
- Στο μείγμα δεν πρέπει να υπερισχύει το αλεύρι γιατί θέλουμε να φαίνεται στην γεύση το σπανάκι.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα, λίγο αλεύρι και λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια περίπου ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Χρυσουλα Βιερου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο