Μια νόστιμη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα στριφτή με τραγανό φύλλο για το καθημερινό τραπέζι, για γιορτή, για σνακ ή πρωινό.
Υλικά για τη σπιτική τυρόπιτα στριφτή:
300 γρ. φέτα κατσικίσια θρυμματισμένη
200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
4 αυγά χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. φύλλο κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Από επάνω
1 αυγό
200 γρ. γάλα φρέσκο
10 γρ. ελαιόλαδο
Σουσάμι, μαύρο σουσάμι και παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
- Σε μπολ έβαλα τη φέτα και το κασέρι.
- Σε άλλο μπολ χτύπησα τα αυγά, πρόσθεσα το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακάτεψα με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Τα πρόσθεσα στο μπολ με τα τυριά. Αλατοπιπέρωσα ( προσοχή στο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά) και ανακάτεψα. Έτοιμη η γέμιση.
- Έπαιρνα ένα ένα φύλλο το λάδωνα, πρόσθετα στην κατά μήκος πλευρά ( την μεγάλη) γέμιση, τύλιγα μια φορά, δίπλωνα τις άκρες προς τα μέσα και τύλιγα ( όχι σφιχτά).
- Σαλιγκαράκι και στο κέντρο του ταψιού Νο 28. Το επόμενο εκεί που τελείωσε το πρώτο και γύρω γύρω κυκλικά από το πρώτο και ούτω καθ’ εξής. Μόλις τελείωσα την άλειψα καλά καλά με ελαιολάδο αφού πρόσθεσα και τα 10 γρ. ελαιόλαδου για από πάνω.
- Χτύπησα σε μπολ το γάλα με το αυγό, περιέχυσα την πίτα να πάει παντού ( παντού όμως) και την πασπάλισα με σουσάμι, μαύρο σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Την έψησα σε προθερμασμένο στους 180°C στις αντιστάσεις για 55′.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Δείτε ακόμη Κρεμμυδόπιτα Χωρίς Φύλλο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο