Μια απλή και νόστιμη σπιτική κοτόπιτα που φτιάχνεται εύκολα, με έτοιμο φύλλο και τέλεια γέμιση.
Υλικά για τη σπιτική κοτόπιτα:
Ένα κοτόπουλο ντόπιο ή εμπορίου
12 φύλλα κρούστας Βηρυτού
2 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί γκούντα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
8 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 φλυτζάνα τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνα τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου
4 κρεμμύδια κόκκινα.
5 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτυρο
1 συσκευασία μπέικον κομμένο κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
3 σπόρια μοσχοκάρυδο τριμμένα στον τρίφτη
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια ώσπου να μείνει μία φλυτζάνα ζουμί. Σουρώνουμε.
- Βράζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο ή το λάδι με το αλεύρι. Βάζουμε και το αλεύρι. Ρίχνουμε το καυτό ζουμί κότας και το καυτό γάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το μπέικον ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ψαχνά από την κότα ψιλοκομμένα και το μοσχοκάρυδο τριμμένο στον τρίφτη.
- Στρώνουμε στο ταψί το πρώτο φύλο. Λαδώνουμε με πινέλο. Συνεχίζουμε για 8 φύλλα λαδωμένα.
- Προσθέτουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα λαδωμένα με πινέλο. Περιχύνουμε την επιφάνεια με λάδι και κόβουμε σε κομμάτια έως την γέμιση.
- Τινάζουμε με τα δάχτυλα 3 με 4 φορές νερό στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, ανάλογα την κουζίνα, έως να ροδίσει η επιφάνεια.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Νικη Ψυλλακη
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο