Η πετουρόπιτα είναι μια πίτα που οι παλιές νοικοκυρές έκαναν την Πρωτοχρονιά ως βασιλόπιτα. Με 12 φύλλα όσοι και οι μήνες του χρόνου και ανάμεσα γέμιση με τυρί.
Υλικά για την πετουρόπιτα:
Για την ζύμη
Αλεύρι 700 γρ. περίπου
Νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακιά ζύμη
Αλάτι
Λίγο ξύδι
Για τη γέμιση
Τυρί περί το μισό κιλό
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Καλαμποκελαιο ανάμεσα στα φύλλα
Δείτε ακόμη Σουσαμόπιτα με Σπιτικό Φύλλο
Εκτέλεση:
- Χωρίζω τη ζύμη σε 12 μπαλάκια εκ των οποίων τα δύο ( για το πρώτο και το τελευταίο φύλλο) πιο μεγάλα για να γίνουν πιο χοντρά .
- Βουτυρώνω το ταψί για να σταθεί το πρώτο φύλλο να μην γλιστρά και βάζω άλλα δύο από πάνω και μετά αρχίζω τις στρώσεις. Τυρί, 2 φύλλαλ τυρί, 2 φύλλα μέχρι το τέλος που αφήνω πάλι τρία φύλλα για την κάλυψη.
- Ψήνω όπως ψήνω όλες τις πίτες!
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Ellie Papathoma
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο