Εύκολη και νόστιμη παστουρμαδόπιτα με φύλλο σφολιάτας για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο μαζί με σαλάτα.
Υλικά για την παστουρμαδόπιτα:
2 φύλλα σφολιάτα
300 γρ. παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια
300 γρ. οποίο τυρί που λιώνει όχι αλμυρό χοντρό τριμμένο
2 μεγάλες ντομάτες χωρίς σπόρια και ζουμιά κομμένες σε κύβους
Μπόλικος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
- Από τον παστουρμά αφαιρούμε το τσιμένι γιατί πικρίζει το φαγητό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον παστουρμά, το τυρί, την ντομάτα και τον μαϊντανό.
- Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί, απλώνουμε το μείγμα και το καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί η σφολιάτα.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Χρυσουλα Βιερου
Δείτε ακόμη Παραδοσιακή μανιταρόπιτα των ορεινών χωριών του Βιτσίου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο