Μια παραδοσιακή τσουκνιδόπιτα με κουρκούτι γεμάτη αρώματα και μοναδική γεύση.
Υλικά για την παραδοσιακή τσουκνιδόπιτα με κουρκούτι:
Για το κουρκούτι
400 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 ml με νερό
130 ml ελαιόλαδο
270 γρμ. γιαούρτι
Αλάτι και ενάμισι κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι λευκό για από πάνω
Για την γέμιση
300 γρμ. τσουκνίδα ζεματισμένη και ύστερα σοταρισμένη μαζί με 80 γρμ. σπανάκι
2 πράσα ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι άνηθο και μάραθο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρμ. τυρί φέτα
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τραχανά
2 αυγά μέσα
Δείτε ακόμη Πίτα με Καυκαλήθρες και Σέσκουλα
Εκτέλεση:
- Πρώτα φτιάχνω την γέμιση, όλα ψιλοκομμένα και τα σοτάρω λίγο σε κατσαρολάκι για 15′.
- Αφού ετοιμάσω το κουρκούτι, ρίχνω στο πυρέξ το μισό με λίγο ελαιόλαδο από κάτω, ρίχνω όλη την γέμιση και στρώνω με κουτάλι παντού. Ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο κουρκούτι και πασπαλίζω με το σουσάμι.
- Ψήνω για 1 ώρα στους 190 αντιστάσεις στην προτελευταία σκάλα του φούρνου. Πρέπει να κρυώσει λίγο για να κοπεί ομοιόμορφα σε κομμάτια..
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Metaxia Kokkinou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο