Μπατζίνα με κόκκινη κολοκύθα, μια τραγανή, πανεύκολη παραδοσιακή πίτα που είναι ένα θρεπτικό σνακ.
Υλικά για τη μπατζίνα με κόκκινη κολοκύθα:
800-1000 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. φέτα
200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
100 γρ. καλαμποκάλευρο + λίγο ακόμα για πασπάλισμα πάνω και κάτω στο ταψί
300 ml ξινόγαλα
100 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, σπόροι κόλιανδρου
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος για την επιφάνεια της πίτας
Εκτέλεση:
- Τρίβω την κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη. Τρίβω και το κρεμμύδι. Αλατίζω, αφήνω να πιάσει κάνα 15λεπτο και στύβω καλά να βγουν τα υγρά και των δύο. Προσθέτω τη φέτα και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το ξινόγαλα και το λάδι με το σύρμα. Ρίχνω μέσα στα υγρά τα αλεύρια. Ανακατεύω να δημιουργηθεί χυλός μέτριος σε πυκνότητα. Ρίχνω τον αλευροχυλό στην κολοκύθα κι ανακατεύω καλά με κουτάλι.
- Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ρηχό ταψί και το πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο για να κάνει κρούστα. Απλώνω το μείγμα και από πάνω πάλι πασπαλίζω με καλαμποκάλευρο και ρίχνω κομματάκια βουτύρου εδώ και εκεί.
- Ψήνω κάτω σχάρα αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Roula Hatzispirou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο