Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα με σφολιάτα και φρέσκα μανιτάρια που αξίζει να δοκιμάσετε. Μια παραδοσιακή πίτα των ορεινών χωριών του Βιτσίου.
Υλικά για τη μανιταρόπιτα για το μεγάλο ταψί της κουζίνας:
2 φύλλα σφολιάτας
600 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές
12 φέτες μπέικον
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. βιτάμ και λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. Gouda
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Επάλειψη με λίγο εβαπορέ και λίγο νερό
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30′ περίπου. Θέλουμε η μανιταρόπιτα να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσό Σκουφάκι μέλη και το μέλος Maria Kazdagli
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο