Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΠίτεςΚοτόπουλοΣυνταγές των ομάδων του FB

Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο
Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

Νόστιμη κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο με κοτόπουλο που περίσσεψε, πιπεριές και κρέμα γάλακτος.

Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

Νόστιμη κοτόπιτα

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης

Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

syntages gia olous Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο Κοτόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο Εκτύπωσε
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 αστέρια )

Υλικά Συνταγής

  • Φύλλο:
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • Γέμιση:
  • 400 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

  1. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2′. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το μαϊντανό, τη κρέμα γάλακτος και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι. Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας. Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 μπαλάκια τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο τόσο όσο να προεξέχει από το ταψί μας. Το δεύτερο το βάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Το τρίτο και το τέταρτο το βάζουμε σουρωτό μέσα στο ταψί.
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  8. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, τα μισά να προεξέχουν και τα μισά σουρωτά. Το τελευταίο όμως θα πρέπει να προεξέχει από το ταψί. Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί ή τα κάνουμε κόθρο.
  9. Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Κέικ Βανίλιας με Ολόκληρα Κομμάτια Σοκολάτας

Jimmy Taylor

Παγωτό Μπανάνα-Σοκολάτα Χωρίς Ζάχαρη

Jimmy Taylor

Μπατζίνα με κολοκυθάκια: Το καλύτερο συνοδευτικόγια το καλοκαιρινό τραπέζι

Μαίρη Φρέση