Οι κολοκοτές είναι ένα Κυπριακό έδεσμα που συνήθως φτιάχνουμε τον χειμώνα και κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη νοστιμιά τους.
Υλικά για τις κολοκοτές:
Ζύμη για το φύλλο
1 1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί προαιρετικά
1/2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Νερό χλιαρό να γίνει μια ζύμη μαλακή
Γέμιση
750 γρ. (6 φλυτζάνια περίπου) κολοκύθι κομμένο σε κύβους μικρούς
1 φλυτζάνι σταφίδες προαιρετικά
1 φλυτζάνι πλιγούρι
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.σ. πιπέρι
1 κ.σ. αρτυσια ( κύμινο)
1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 ποτήρι Ελαιόλαδο
3 κ.σ. ζάχαρη ( προαιρετικά)
Δείτε ακόμη Ατομικές Κοτόπιτες στο Air Fryer
Εκτέλεση:
- Από το βράδυ βάζετε το κολοκύθι με το πλιγούρι και το ελαιόλαδο για να τραβήξει το πλιγούρι να ανοίξει.
- Την επόμενη μέρα βάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης και την αφήνετε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί
- Ανοίγετε μικρά φύλλα στρογγυλά, βάζετε τη γέμιση και τα κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αγγελική Ιωακείμ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο