Αυτή η εύκολη συνταγή για πίτες λαχανικών είναι ιδανική για vegan και για τα παιδιά που δεν ξετρελαίνονται για τα λαχανικά. Περιλαμβάνει ποικιλία από ψιλοκομμένα λαχανικά που όχι μόνο δίνουν υφή και περισσότερη γεύση, αλλά προσθέτουν και επιπλέον θρεπτική αξία. Τρώγονται για πρωινό, μαζί με σαλάτα για ελαφρύ μεσημεριανό και βραδινό σνακ σαν τορτίγια.
Συστατικά για τις πίτες λαχανικών:
1 καρότο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές
900 γρ. αλεύρι
2 κούπες ζεστό γάλα
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόψτε τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε αλάτι, μαγιά και νερό. Ρίξτε το γάλα μετά προσθέστε το αλεύρι.
- Αναμείξτε τα υλικά με τα χέρια σας ή μια σπάτουλα και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Περιχύστε με το ελαιόλαδο, σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίστε τη ζύμη σε οκτώ ίσα μέρη. Πλάστε κάθε κομμάτι σε μπάλα. Τοποθετήστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε τη σε δίσκο.
- Μαγειρέψτε κάθε πίτα σε τηγάνι αλειμμένο με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίστε και συνεχίστε μέχρι να ψηθεί.
- Αλείψτε κάθε πίτα με λιωμένο βούτυρο πριν βάλετε την επόμενο από πάνω.
Δείτε επίσης Ιταλική Piadina σε 5 λεπτά με Μόνο Αλεύρι και Γιαούρτι
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο