Υπέροχα και νοστιμότατα σπιτικά κριτσίνια παρμεζάνας, ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Υλικά για τα σπιτικά κριτσίνια παρμεζάνας:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο (ή άλλο μπαχαρικό όπως κάρυ ή πάπρικα ή κάποιο μυρωδικό, π.χ. θυμάρι περίπου 1-2 κ.γ.)
Μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
150 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C αέρα. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου ρηχές με αντικολλητικό λαδόχαρτο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης τα ξηρά υλικά: αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τυρί.
- Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε τα υγρά (λάδι, κρασί). Ανακατέψτε καλά.
- Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και πλάστε μακρόστενα μπαστούνια μήκους περίπου 15 εκατοστών. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια! Μην τα κάνετε πολύ χοντρά, γιατί δεν θα ψηθούν καλά. Πάντως, δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο.
- Βάλτε τα κριτσίνια να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 15 με 20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο, το πόσο χοντρά τα έχετε πλάσει κλπ. Θα πρέπει να είναι σκληρά όταν τα βγάλετε.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε τάπερ που κλείνει καλά ή σε σακούλα τροφίμων.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Δείτε ακόμη Σπιτικά Κριτσίνια Καρότου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο