Αυτή η συνταγή για λαχανοκεφτέδες χωρίς αυγά είναι ένα 100% χορτοφαγικό συνοδευτικό πιάτο, το οποίο είναι τόσο νόστιμο και πολύ απλό. Θα αρέσει σε όλους αδιακρίτως, ειδικά στα παιδιά. Τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές αρνούνται να φάνε λαχανικά. Κάτι που δεν θα συμβεί με αυτά τα κεφτεδάκια από λάχανο. Επιπλέον, χάρη στην ευκολία προετοιμασίας τους μπορείτε να τα φτιάξετε για μεσημεριανό γεύμα, ή για βραδινό.
Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: Περίπου 20 λαχανοκεφτέδες
40 θερμίδες ανά λαχανοκεφτέ
Υλικά για τους λαχανοκεφτέδες χωρίς αυγά:
750 γρ. λάχανο
300 γρ. πατάτες
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
25 γρ. κορν φλάουρ
5 γρ. αλάτι
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αρκετός ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Αρκετό πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αφαιρέστε το κεντρικό κοτσάνι από το λάχανο (που είναι ιδιαίτερα σκληρό) και τα εξωτερικά φύλλα και μετά πλύντε το καλά.
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σαν τηγανητές. Βάλτε τις μαζί με το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε τα.
- Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, στραγγίξτε τα, περιμένετε να κρυώσουν και μετά με ένα πιρούνι πολτοποιείστε για ένα έχετε ένα πουρέ με ομοιογενή σύσταση.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι στον «πουρέ» και στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί ώστε τα υλικά να ενωθούν καλά.
- Ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα κεφτεδάκια και πατήστε τα ελαφρά με τα χέρια σας.
- Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, βάλτε τα κεφτεδάκια και ραντίστε τα ελαφρά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 25 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε γιατί έτσι σίγουρα θα τα γευτείτε καλύτερα.
Δείτε επίσης Παραδοσιακοί Ντοματοκεφτέδες