Ατομικά τσουρέκια αφράτα και εύκολα για τον καφέ, για πρωινό και κολατσιό για το σχολείο.
Υλικά για τα ατομικά τσουρέκια:
10 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 κιλό ζάχαρη
Μαχλέπι και κακουλέ αλεσμένα (από 10 γρ.)
1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γρ.
Φρέσκια μαγιά
Αλεύρι περίπου 2 1/2 κιλά
2 αυγά για άλειμμα
Σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου
Δείτε ακόμη Τσουρεκοκέικ
Εκτέλεση:
- Πρώτα λιώνουμε την μαγιά με 1 κούπα χλιαρό νερό. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά μας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα καυτό.
- Ρίχνουμε στην λεκάνη την φουσκωμένη μαγιά και το μείγμα αυγά, ζάχαρη, γάλα και ζυμώνουμε. Όταν αρχίσει η ζύμη να γίνεται, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί όλο.
- Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη καλά να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο γύρω στις 2 ώρες.
- Πλάθουμε τα τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Περιμένουμε μισή ώρα περίπου να ξαναφουσκώσουν και τα φουρνίζουμε.
- Ψήσιμο για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Όλγα Δαφου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο