Φτιάξτε ατομικά ελιόψωμα για σνακ στο σχολείο ή την δουλειά. Τα ψήνετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε κατάψυξη.
Υλικά για τα ατομικά ελιόψωμα:
220 ml χλιαρό νερό
350 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
Ελιές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά γίνεται μια αρκετά μαλακή ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
- Eπιέτα με τα χέρια μας τα οποία βουτάμε σε λίγο νερό τραβάμε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη δυο φορές.
- Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές ζυμώνουμε ελαφρώς και ρίχνουν τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο.
- Αλευρώνουμε και την άλλη πλευρά της, χωρίζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα Κλασικές μαμαδιστικες συνταγές !!! και το μέλος Stella Petropoulou
Δείτε επίσης Λαχανοκεφτέδες Χωρίς Αυγά με Μόνο 40 θερμίδες!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο