Φτιάξτε πανεύκολα σπιτικό τυρί κρέμα και απολαύστε το πάνω σε ψωμί, φρυγανιά ή πίτα και σαν ντιπ στο φαγητό σας. Είναι κρεμώδες και λαχταριστό.
Τυρί Κρέμα
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Αλεσια Κιστα
Υλικά Συνταγής
- 4 λίτρα γάλα
- 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Οδηγίες συνταγής
- Βράζουμε το γάλα για 30 λεπτά με 1 ώρα το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, σκεπάζουμε με κουβέρτες αφήνουμε για ένα βράδυ.
- Το επόμενο πρωί έχει γίνει γιαούρτι. Μόλις ξεσκεπάσετε, αναποδογυρίζετε το γιαούρτι σε ένα τουλουπάνι, τυλίγετε και αφήνετε να στραγγίζει για 10 με 12 ώρες.
- Μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε αλάτι, ανακατεύετε και έχετε έτοιμο τυρί κρέμα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο