Σπιτική μουστάρδα χωρίς συντηρητικά με τέλεια γεύση.
Υλικά
100 γρ. σιναπόσπορος (κόκκοι μουστάρδας κίτρινοι)
80 ml νερό
20 ml ηλιέλαιο
70 ml ξύδι (κατά προτίμηση λευκό)
35 ml μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (για το χρώμα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον σιναπόσπορο και το ξύδι και αφήνουμε να μουλιάσει γιατί οι κόκκοι είναι αρκετά σκληροί (ιδανικά για 24 ώρες).
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με το νερό κ χτυπάμε ώστε να ενσωματωθούν.
Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε σταδιακά το ηλιέλαιο καθώς το μπλέντερ αλέθει. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι και το μέλι κ αφήνουμε να χτυπηθούν για λίγο. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κ τον κουρκουμά. Στο σημείο αυτό αφήνουμε το μπλέντερ να δουλέψει καλά ώστε να αλεστούν οι κόκκοι της μουστάρδας κ να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αν κάποιοι θέλετε να υπάρχουν κ κόκκοι δουλεύετε το μπλέντερ λιγότερο.
Τοποθετούμε σε βάζο. Καλύπτουμε με ηλιέλαιο κ τοποθετούμε στο ψυγείο.
Καλό είναι να ανοιχτεί το βάζο σε 3 μέρες ώστε να έχουν ενσωματωθεί οι γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Αριστέα Αλεξίου