Μπορείτε να φτιάξετε αφράτα πεϊνιρλί με λιωμένο τυρί και μπέικον που είναι ιδανικά για ορεκτικό και σνακ!
Τα πεϊνιρλί είτε είναι σπιτικά είτε του εμπορίου ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικά για κολατσιό για το σχολείο και στην δουλειά αλλά και ένα ωραίο σνακ για το βράδυ.
Συνταγή για Σπιτικά Αφράτα Πεϊνιρλί
Υλικά Συνταγής
- Ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- Μισή φλυτζάνα τσαγιού γάλα εβαπορέ
- Μισή πλάκα βούτυρο βιτάμ
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- 3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζανα τσαγιού
- Γέμιση:
- Σάλτσα
- Ζαμπόν
- Τυρί
- Μπέικον
- Αυγό
- Κρέμα γάλακτος
Οδηγίες συνταγής
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης εκτός από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Διπλώνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα. Αφήνουμε περίπου 35-40 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από την γέμιση.
- Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
πηγή φωτογραφίας: mygreekdish
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο