Εύκολο και πεντανόστιμο σπετσοφάι για την οικογένεια ή την παρέα σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
2 χωριάτικα λουκάνικα
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες
2 μελιτζάνες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 ντομάτες στον τρίφτη
1κ.γ πάπρικα
1/2 πιπερίτσα καυτερή
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτω και τις πιπεριές λίγες λίγες, τις μελιτζάνες να σοταρίστουν και αυτές.
Σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί λίγο.
Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την καυτερή πιπερίτσα, την πάπρικα και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Αφήνω να πάρουν μια βράση.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω λίγο το λουκάνικο και μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί και να μελώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτω ενδιάμεσα λίγο ζεστό νερό!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Ιμάμ Μπαϊλντί με Χωριάτικο Λουκάνικο
Πιροσκί με λουκάνικο – Το ιδανικό σνακ για την παραλία
Μελιτζάνες με φέτα τυρια και λουκάνικο!