Πολυβιταμινούχο φαγητό σπανάκι, φακή, λαχανικά και πλιγούρι γεμάτο σίδηρο και νοστιμότατο! Με φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και χυμό λεμονιού.
Υλικά
Μισή πιπεριά κόκκινη σε φέτες
αλατοπίπερο
ρίγανη
τζίντζερ σε σκόνη
κουρκουμάς
1 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές πλιγούρι ξεπλυμένο με νερό
Εκτέλεση
Σοτάρω 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μέσα σε 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Ρίχνω 1 μικρή πιπερίτσα κόκκινη καυτερή, 1 κούπα σπανάκι κατεψυγμένο, μισή κούπα ανάμεικτα λαχανικά και ξεβρασμένες φακές ίσα με μισή κούπα.
Συμπληρώνω 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό και αφήνω να βράσουν όλα μαζί σέ σιγανή φωτιά για 25′. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο