Πεντανόστιμα σπιτικά σουτζουκάκια.
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμένο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
2 μπαχάρια
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνω καλά και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά τα πλάθω μακρόστενα τα αλευρώνω και τα τηγανίζω σε αρκετό καλαμποκέλαιο. Τα αφήνω να στραγγίξουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτω τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λίγο νερό. Αφήνω να πάρει μια βράση προσθέτω τα σουτζουκάκια και αφήνω να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη