Υπέροχα ρολακια μελιτζάνας με μοσχαράκι!
Υλικα:
- 750gr μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρά κομμάτια (τας κεμπάπ)
- 150gr ελαιόλαδο + 4-5 κ. σούπας για τις μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100mL κόκκινο κρασί
- 4 μεσαίες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 γαρύφαλλα
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε οριζόντιες λεπτές φέτες
Δείτε ακόμα: Μελιτζάνες με φέτα τυρια και λουκάνικο!
Εκτελεση:
Απλώνουμε το κρέας σε ένα απορροφητικό χαρτί και με ένα δεύτερο κομμάτι χαρτιού πιέζουμε ελαφρά το κρέας ώστε να φύγει η παραπανίσια υγρασία. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 150mL ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρέας και του δίνουμε ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Λογικά το κρέας θα έχει αρχίσει να βγάζει τα υγρά του που θα μας δώσουν μία πολύ γευστική σάλτσα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Προσθέτουμε βραστό νερό ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Σε έναν πολυκόφτη χτυπάμε τις ντομάτες μέχρι να γίνουν χυμός. Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας που έχουμε δημιουργήσει, αλάτι, πιπέρι, τα γαρύφαλλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες μελιτζάνας, 4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μην σπάσουμε τις φέτες. Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις μελιτζάνες μας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται άνετα με ένα πιρούνι. Προσέχουμε να μην μας παραψηθούν, σκληρύνουν και μαυρίσουν. Μόλις είναι όλα έτοιμα και έχουν κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοκκινιστού και τυλίγουμε από γύρω τους μία φέτα μελιτζάνας. Σφραγίζουμε με μία οδοντογλυφίδα και συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγη από την σάλτσα του κρέατος και απλώνουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια που έχουμε φτιάξει και από πάνω τους ρίχνουμε λίγη ακόμα σάλτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Maria Orfanidou-Foridou