Πεντανόστιμο ριζότο με γαρίδες, ιδανικό και για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο ούζο
- 2 ντομάτες
- 3 χλωρά κρεμμυδάκια
- Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 ποτήρια νερού ρύζι
Εκτέλεση
- Κρατάμε μερικές γαρίδες ολόκληρες και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και αφαιρούμε το εντερακι.
- Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
- Πλένουμε τα κελύφη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 5 ποτήρια νερό να βράσουν 20 με 25 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Τις γυρίζουμε και όταν πιούν τα υγρά που βγάζουν σβήνουμε με το ούζο.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι που το ανακατεύουμε να λαδωθεί, τις ντομάτες ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμένες και το νερό που βράσαμε τα κελύφη.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Δύο λεπτά προτού τραβήξουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά βάζουμε πάλι τις γαρίδες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο να πάρουν δύο τρεις βράσεις.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο