Το ριζότο cacio e pepe είναι μια παραλλαγή ενός από τα πιο αγαπημένα ιταλικά πιάτα, τα μακαρόνια cacio e pepe, όπου χρησιμοποιείτε ρύζι και πεκορίνο.
Υλικά για το ριζότο cacio e pepe:
320 γρ. ρύζι για ριζότο
120 γρ. ζωμό λαχανικών
200 γρ. πεκορινο Ρομάνο
1 λεμόνι
Πιπέρι σε κόκκους
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
- Πρώτα παίρνουμε το πιπέρι και αντί να το τρίψουμε, το κόβουμε με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Για να φτιάξουμε το ριζότο προσθέτουμε το άψητο ρύζι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί ελαφρά χωρίς να προσθέσουμε λάδι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε αλάτι και στη ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών λίγο κάθε φορά.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου ένα τέταρτο της ώρας ή μέχρι το ρύζι να παραμείνει ελαφρώς al dente.
- Ακριβώς πριν από το τέλος του μαγειρέματος τρίβουμε τη φλούδα από το λεμόνι, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όσο είναι ζεστό το πεκορινο Ρομάνο.
- Ρίχνουμε το πιπέρι από πάνω, λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Sofia Alifieraki
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο