Μια συνταγή για σπιτικά ψωμάκια hamburger πού θα γίνει συνήθεια.
Υλικά:
1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μαγιά ξερή
70 γρ. βούτυρο βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
1 σφηνάκι γάλα (εβαπορέ)
Δυόμιση κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
550 γρ. χλιαρό νερό
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι! Θα δείτε στο ζύμωμα.)
Τρόπος παρασκευής:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, γάλα, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά (κοσκινισμένο) μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο (30-40 λεπτά) και στην συνέχεια ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε μπαλίτσες ( 25 ψωμάκια).
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή καλά λαδωμένο και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τέλος αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κωνσταντίνα Καραγκούνια