Πεντανόστιμο κοκκινιστό, με μια υπέροχη σάλτσα και η προβατίνα γίνεται τόσο τρυφερη που λιώνει στο στόμα.
Υλικά:
1 κιλό προβατίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
6 μελιτζάνες τσακώνικες (μέτριες)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μια σκελίδα σκόρδο
2 μπαχάρια
Λίγο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ντοματοπολτέ
Λίγο πουμαρό
Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω τις μελιτζάνες 2 εκατοστά περίπου.
Τις τηγανίζω και τις αφήνω σε χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
Σε μια απλή κατσαρόλα βράζω την προβατίνα και ρίχνω το πρώτο το ζουμί.
Ξεπλένω το κρέας και το τσιγαρίζω μαζί με το κρεμμύδι σε μια χύτρα.
Ρίχνω όσα υλικά λέει πιο πάνω και βάζω λίγο νερό…όχι πολύ…όσο να σκεπαστεί η προβατίνα.
Κλείνω την χύτρα και την βράζω μισή ώρα. Αναλόγως τι χύτρα έχετε.
Μόλις περάσει η μισή ώρα το σβήνω και σιγά σιγά βγάζω τον ατμό.
Μόλις ανοίξω την χύτρα ρίχνω της μελιτζάνες τις ανακατεύω μια φορά μόνο και έπειτα βράζω για 10 λεπτά στο σιγανό μέχρι να μείνει με το λαδάκι του το φαγητό.
Αυτό μπορεί να γίνει και με μοσχάρι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Evi Empreizoglou
Μην χάσετε
Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο
Παϊδάκια Χοιρινά με Σόγια και Μέλι