Στα Τρίκαλα η κλασική τηγανιά μαγειρεύεται με πράσο και είναι μεζές για κρασί, ούζο, μπίρα ή τσίπουρο ενώ γίνεται και εύκολο κυρίως πιάτο με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά.
Υλικά
αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα καπνιστή
1 κιλό πράσα κομμένα σε σε ροδέλες
2 κιλά χοιρινού με λίπος κομμένο σε μπουκιές
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 35 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Ελέγχουμε τα υγρά στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Efi Kotoula
Μην χάσετε
Πατάτες Τραγάνες με Κρεμμύδι Χωρίς Λάδι – Υγιεινό σνακ χωρίς τύψεις για τις θερμίδες
Συνταγή για Κρεμμυδοκεφτέδες: Πρωτότυπο ορεκτικό με λίγα χρήματα και κόπο