Οι ζωμοί λαχανικών χωρίς αμφιβολία νοστιμεύουν το φαγητό και είναι κάτι που σχεδόν όλες οι νοικυρές έχουν στα ντουλάπια τους. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε σπιτικούς ζωμούς λαχανικών χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, με ολόφρεσκα λαχανικά και να τους αποθηκεύσουμε για χρήση.
Υλικά για τους σπιτικούς ζωμούς λαχανικών
- 4 πιπεριές φλωρίνης
- 6 καρ’οτα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κολοκύθια
- 8 πιπεριύς κέρατο
- 6 κρεμμύδια ξερά
- 1 ολόκληρο μάτσο σέλινο
- 1 μαϊντανό
- 1/2 δυόσμο
- 1 κολοκύθα κίτρινη 1 κιλό να είναι περίπου
- Λίγο δεντρολίβανο
Δείτε ακόμη Πως να Ξεχωρίστε Εύκολα και Γρήγορα τον Κρόκο από το Ασπράδι του Αυγού
Εκτέλεση
Τα βράζουμε με ένα ποτηρι νερό μέχρι να να μαλακώσουν και μετά τα αλλέθουμε με το μπλέντερ. Μόλις κρυώσει το μίγμα τοποθετούμε σε μεριδούλες σως ή σε μικρά μπολάκια και βάζουμε στην καταψυξη.
Η συνταγή από Ιουλία Κοντού
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο