Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΚιμάςΟρεκτικάΠάρτι - ΜπουφέΣυνταγές για παιδιάΣυνταγές φαγητών

Πως να Φτιάξετε Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου

κεφτεδάκια φούρνου,αφράτα κεφτεδάκια,κιμάς,συνταγές φαγητών,
κεφτεδάκια φούρνου,αφράτα κεφτεδάκια,κιμάς,συνταγές φαγητών,

Με αυτά τα δύο υλικά στο μείγμα τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφρός, ο φούρνος θα τα κάνει πεντανόστιμα και τα λάδια από το τηγάνισμα θα πάνε περίπατο. Αν βάλετε βρώμη και ντομάτα μέσα στο μείγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπέρα.

κεφτεδάκια φούρνου,κεφτεδάκια φούρνου με βρώμη,αφράτα κεφτεδάκια,αφράτα κεφτεδάκια φούρνου,κιμάς,συνταγές φαγητών
Πως να Φτιάξετε Αφράτα Κεφτεδάκια Φούρνου

Υλικά για περίπου 26 κεφτεδάκια:

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 χούφτα δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.

Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.

Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.

Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές:

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια.

Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι.

Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

πηγή φωτό

Μην χάσετε

Φτιάξε σήμερα τα λαχταριστά Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με Ούζο και Βρώμη

Μακαρονάδα Φούρνου με Κιμά

Συνταγή για αφράτο ρολό κιμά γεμιστό με αυγά στο φούρνο!

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Ατομικά Τσουρέκια

syntages gia olous

Μελιτζάνες Παπουτσάκια – Το πιο αγαπημένο από τα “φαγητά της γιαγιάς”

Jimmy Taylor

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο

syntages gia olous

Κάνε το Κουνουπίδι Τοστ και θα γλύφεις και τα δάχτυλα σου

Jimmy Taylor

Ψωμάκια Γεμιστά με Φέτα -Τέλειο Δεκατιανό για το σχολείο και το γραφείο

Jimmy Taylor

Κοτόπουλο Φιλέτο Μαριναρισμένο

Jimmy Taylor