Ποντιακή συνταγή για σαρμαδάκια με μαύρα λάχανα που η γεύση τους είναι γλυκιά και υπέροχη.
Υλικά
50 φύλλα λαχανίδες
3 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
μαϊντανό
δυόσμο
2 κούπες ρύζι
3 κούπες νερό ζεστό
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε ελαφρώς τα φύλα. Σοτάρουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τη ντομάτα.
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το ρύζι και σβήνουμε την φωτιά.
Τυλίγουμε τα φύλα με τη γέμιση σε σχήμα κλασσικό και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα τοποθετώντας ένα πιάτο επάνω.
Φροντίζουμε στη βάση να βάλουμε φύλλα για να μην μας κολλήσουν.
Σκεπάζουμε με ζεστό νερό και σε σιγανή φωτιά βράζουμε περίπου μισή ώρα.
Συνοδεύονται πάντα με σπιτικό τζατζίκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis
Μην χάσετε
Ποντιακά Τσιριχτά: Οι ποντιακοί λουκουμάδες που θα λατρέψεις
Παραδοσιακή Φασολάδα με Λόπια Ρόδου
Τραγανή πατσαβουρόπιτα: Παραδοσιακή συνταγή με τυρί φέτα για όλες τις ώρες