Υπέροχο παραδοσιακό πολίτικο πιλάφι για συνοδευτικό σε γιορτές αλλά και καθημερινά.
Υλικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
Μια κουταλιά μαργαρίνη
Δύο κουταλιές σούπας λάδι
Δύο φωλιές φιδέ ψιλό
100- 150 γρ. νερό βραστό για τον φιδέ
50 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης
50 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. σταφίδα μαύρη.
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά ρόδι
Εκτέλεση
Σε μπόλικο νερό με αλάτι βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά να κρυώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι, σπάμε τον φιδέ και τον καβουρντίζουμε με ξύλινη κουτάλα να γίνει καστανό το χρώμα του. Προσθέτουμε το νεράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει .Εάν είναι ακόμα σκληρός ο φιδές ρίχνουμε άλλο λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις ο φιδές είναι έτοιμος χωρίς καθόλου υγρά τον ρίχνουμε μέσα στο στεγνό ρύζι αφού πρώτα το αφρατέψουμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε πάλι το τηγάνι στην φωτιά ρίχνουμε την μαργαρίνη και τους ξηρούς καρπούς αφού πρώτα τους έχουμε σπάσει χοντρά. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε και την σταφίδα και τα ρίχνουμε όλα μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν καλά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
Το βάζουμε σε μια φόρμα μέχρι να μισοκρυώσει Αυτή η συνταγή είναι για πολύ μικρή φόρμα .
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Charalampos Antonellos
Μην χάσετε
Πώς να φτιάξεις το πιο τέλειο σπυρωτό ρύζι για να απογειώσεις το πιάτο σου
Ρυζοκροκέτες: Μια συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας