Μια εύκολη συνταγή για πέννες με καπνιστό απάκι και σάλτσα ανθότυρου. Αυτή η πεντανόστιμη μακαρονάδα θα είναι αχνιστή στο πιάτο σας σε μισή ώρα.
Υλικά για τις πένες με απάκι και σάλτσα ανθότυρου:
500 γρ. πένες
150 γρ. απάκι λεπτοκομμένο
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 ml τσίπουρο
200 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 200 ml από το νερό που έβρασαν, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε πιάτο.
- Συμπληρώνουμε λίγο ακόμη λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά , το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα.
- Προσθέτουμε το απάκι κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Hara Dimitriadou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο