Τραγανές πατάτες με κρεμμύδι χωρίς λάδι που δεν χρειάζονται τηγάνισμα. Υγιεινό σνακ χωρίς τύψεις για τις θερμίδες
Υλικά
200 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες
50 γρ. άμυλο καλαμποκιού ή αλεύρι ταπιόκα
100 γρ. ξερό κρεμμύδι
50 ml νερό
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή σόδα μαγειρικής
Λίγο αλάτι και ρίγανη αν θέλετε
Εκτέλεση
Βράζουμε της πατάτες με νερό και αλάτι μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και το νερό και για λίγα λεπτά τα δουλεύουμε μέχρι να γίνεται σαν κρέμα.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ, βάζουμε το άμυλο, το μπέικιν και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και το μίγμα το βάζω σε μπουκίτσες με 1 κουτάλι γ.λ .σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω, πατάμε με ένα ποτήρι κάθε μπουκίτσα ζύμης να γίνει λεπτό φύλλο.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα βγάζετε σιγά σιγά.
Αν θέλετε την ζύμη μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο και την ψήσετε τη επόμενη ημέρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Tatjana Mico