Ένα παστίτσιο με κιμά μανιταριών και μπεσαμέλ πατάτας. Είναι τόσο νόστιμο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κανονικό. Ιδανικό για τους vegan και όσους αποφεύγουν τα πολλά λιπαρά.
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Για τον κιμά μανιταριών:
1 κιλό μανιτάρια λευκά
2 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα μέτρια
1 πιπεριά Φλωρίνης
900 γρ. ντομάτες ώριμες
1 πρέζα μ. πιπέρι
1 πρέζα κουρκουμά
1 κ.γ. κοφτό κόκκινο πιπέρι γλυκό ή πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Για τη μπεσαμέλ πατάτας:
750 γρ. πατάτες βρασμένες (3 μέτριες πατάτες)
400ml γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1 πρέζα μ. πιπέρι
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
1 πρέζα κουρκουμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τον κιμά:
Ψιλοκόβω τα μανιτάρια και όλα τα λαχανικά μου και τα σοτάρω.
Στο τέλος ρίχνω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά.
Για τη μπεσαμέλ:
Βράζω τις πατάτες και με ένα εργαλείο τις πατάω να λιώσουν.
Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύω λίγο, προσθέτω τις πατάτες και τα μπαχαρικά και ανακατεύω για να ενωθούν.
Σ’ ένα πυρέξ απλώνω τα βρασμένα μακαρόνια, ρίχνω τον κιμά μανιταριών, τη μπεσαμέλ πατάτας, πασπαλίζω με φρυγανιά, ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω στους 190 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα. και το μέλος Maria Mavrovouniotou
Μην χάσετε
Αραβική Πίτα με Φαλάφελ και Σως Ταχίνι
Είστε Vegan; Θα λατρέψετε αυτό το στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια