Συνταγή για παστιτσάδα με μοσχάρι και αρωματική σάλτσα ντομάτας που συνδυάζεται με ζυμαρικά σε μια γαστρονομική εμπειρία που θα λατρέψετε!
Υλικά για την παστιτσάδα με μοσχάρι:
2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι
3 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τομάτα κον κασέ
500 ml νερό
300 ml κόκκινο κρασί (μπρούσκο)
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
70 γρ. ξύδι κόκκινο
3 φύλλα δάφνης
250 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
700 γρ. ζυμαρικά για παστίτσιο
70 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/3 κ.γ. τριμ. γαρύφαλλο
1 ½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμ. μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης τριμμένα
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1 πιπεριά κόκκινη
2 καρότα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Κόβουμε σε μερίδες το χτένι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ελαιόλαδο το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα και μέχρι να καραμελώσουν καλά
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κομμάτια από το μοσχαράκι και σοτάρουμε όλα μαζί για αλλά 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις δάφνες και το μείγμα μπαχαρικών.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την κον κασέ.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τα καρότα και τις πιπεριές ψιλοκομμένα και αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά για 2ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Όταν δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο, βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Σερβίρετε την παστιτσάδα με μοσχάρι με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Kiki Maxairidou