Συνταγή για σπιτικό λικέρ με κράνα για να το απολαύσετε μετά το δείπνο ή να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας, εντυπωσιάζοντας με το κόκκινο και γυαλιστερό χρώμα και την απαράμιλλη γεύση του.
Υλικά για το σπιτικό λικέρ με κράνα:
2 κιλά κράνα
2 κιλά ζάχαρη (αν θέλει κανείς, μπορεί να βάλει και λιγότερη ζάχαρη)
Κανέλα ξύλο και γαρίφαλα
2 λίτρα κονιάκ
Δείτε ακόμη Λικέρ Άγρια Μέντα
Εκτέλεση:
- Πλένω τα κράνα και στεγνώνω καλά.
- Σε καθαρό και στεγνό βάζο, τοποθετώ εναλλάξ την ζάχαρη και τα κράνα , φροντίζοντας η τελευταία μου δόση να είναι η ζάχαρη.
- Προσθέτω την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Αφήνω τα βάζα μου στο ήλιο, φροντίζοντας πού και πού, να ανακινώ το βάζο, ώστε να ανακατεύονται τα υλικά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες με ζέστη καλή και ήλιο, δεν χρειάζεται πάνω από 20 ημέρες να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλει το φρούτο τους χυμούς του.
- Όταν είναι έτοιμο, προσθέτω στο βάζο και το κονιάκ, αφήνοντας ξανά το βάζο καλά κλειστό, αλλά σε σκιερό μέρος αυτή την φορά. Μία εβδομάδα είναι αρκετή. Σουρώνω και γεμίζω τα μπουκάλια μου.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Κουλα Λυκογιαννη
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο