Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τα πιο αφράτα και νόστιμα σπιτικά τυροπιτάκια κουρού.
Υλικά για 30 σπιτικά τυροπιτάκια κουρού:
Για τη ζύμη
200 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
180 ml λάδι
1 κ.γλ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γρ. φαριν απ
Για την γέμιση
250 γρ. φέτα σκληρή
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
Για το άλειμμα
1 κρόκο αβγό
1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Την ανακατεύουμε καλά αλλά δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα . Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστει για 20 λεπτά και σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι και με τις παλάμες το πιέζουμε για να βγει σαν φύλλο στρογγυλό, περίπου 8 εκατοστά στο διάμετρο. Τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο και την σκεπάζουμε με άλλο το μισό.
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο και το γάλα, αφήνουμε για 5 λεπτά και αλείφουμε ξανά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, αναλόγως με το φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Elena Buligari
Δείτε ακόμη Σκεπαστή Πίτσα σε Σχήμα Στεφανιού
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο