Αυτό το εύκολο σπιτικό λιμοντσέλο φτιαγμένο με απλά υλικά, έχει μοναδική και αναζωογονητική γεύση, ιδανικό για να το απολαύσετε σε κάθε περίσταση.
Συστατικά για το σπιτικό λιμοντσέλο:
7 μεγάλα λεμόνια
1,35 κιλά ζάχαρη
1 λίτρο βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
3 λίτρα νερό
Εργαλεία και σκεύη:
Γυάλινο δοχείο με αεροστεγές καπάκι
Μαχαίρι
Ξύλινη σπάτουλα
Μεγάλο γυάλινο μπουκάλι
Σουρωτήρι
Ανοξείδωτη κατσαρόλα
Δείτε ακόμη Σπιτικό Λικέρ με Κράνα
Οδηγίες:
Πλύντε τα λεμόνια πολύ καλά για να είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα ή βρωμιά.
Με το μαχαίρι κόψτε τις άκρες από τα λεμόνια και στη συνέχεια κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο τη φλούδα του λεμονιού, επομένως πρέπει να αποφύγετε το λευκό μέρος, καθώς μπορεί να προσθέσει μια πικρή γεύση στο ποτό.
Βάλτε τις φέτες λεμονιού στο γυάλινο δοχείο μαζί με το λίτρο βότκας ή τσίπουρου.
Κλείστε το δοχείο και αφήστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Αυτό το στάδιο είναι κρίσιμο για να αποκτήσει το λιμοντσέλο το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση λεμονιού.
Μόλις περάσει η εβδομάδα, ήρθε η ώρα να φτιάξετε το σιρόπι που θα προσθέσετε στο λιμοντσέλο.
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ζεσταίνετε τα τρία λίτρα νερό και ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί τελείως και να γίνει σιρόπι.
Στραγγίξτε τις φέτες λεμονιού να ξεχωρίσουν από το αλκοόλ και μετά ρίξτε το σιρόπι στο μείγμα.
Ανακατέψτε με την ξύλινη σπάτουλα για να εξασφαλίσετε ομοιογενή κατανομή των γεύσεων.
Μεταφέρετε το ποτό στο μπουκάλι και το αφήνετε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Επιτέλους, μετά από δύο εβδομάδες αναμονής, το σπιτικό σας λιμοντσέλο θα είναι έτοιμο να σας ενθουσιάσει με τη δροσιστική του γεύση. Σερβίρετε πολύ κρύο σε μικρά ποτήρια ή σφηνάκια.
Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Λεμόνι Κονφί σε Μόλις 1 Ώρα