Πίτσα Σικάγο με αφράτη ζύμη και γέμιση με στρώσεις. Μια διαφορετική και νόστιμη πίτσα με τραγανό φύλλο που μπαίνει οπωσδήποτε σε βαθύ ταψί.
Υλικά για την πίτσα Σικάγο με αφράτη ζύμη:
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
Για την σάλτσα
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ .κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ζαμπόν, μοτσαρέλα τριμμένη, τυρί φέτα
Δείτε ακόμη Πίτσα Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, το λάδι, το χλιαρό γάλα και το αυγό.
- Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
- Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει ή σε σβησμένο προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς σκεπασμένη με πετσέτα. Ο σβηστός φούρνος κρατάει την θερμοκρασία και η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα.
- Ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με τον πλάστη και την στρώνουμε σε βαθύ 30αρι ταψί.
- Η διαφορά με αυτήν την πίτσα είναι ότι είναι πιο αφράτη και τα υλικά είναι κάτω από την σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα, γαρνίρουμε με το ζαμπόν και στρώνουμε από πάνω την σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και αν θέλουμε λίγη φέτα.
- Ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Dimitris Sipidias
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο