Πίτσα κουλούρι Θεσσαλονίκης, για όταν θέλετε να τα έχετε όλα σε μια μπουκιά! Αφράτη κουλουρένια ζύμη για τη βάση, και από πάνω σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, μοτσαρέλα τριμμένη και φρέσκια ντομάτα. Ιδανική για το σχολείο, το πάρτι ή τον μπουφέ.
Υλικά για την πίτσα κουλούρι Θεσσαλονίκης:
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2,5 κ.γ. ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα η νερό
Για την σάλτσα
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ. κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ζαμπόν, μοτσαρέλα τριμμένη, φρέσκια ντομάτα
Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, το λάδι και το χλιαρό γάλα.
- Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά να έχουμε μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα.
- Ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με τον πλάστη.
- Αλείφουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με τα υλικά που θέλουμε.
- Αλείφουμε την άκρη με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 175 C για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Dimitris Sipidias
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο