Συνταγή για να φτιάξετε τα πιο αφράτα, νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια.
Υλικά για τα τυροπιτάκια:
Για την ζύμη:
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι φυτίνη ή ηλιέλαιο
1 αυγό, αλεύρι όσο πάρει ( μισό κίτρινο και μισό για όλες τις χρήσεις ή μισό ολικής και μισό για όλες τις χρήσεις)
Αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Για την γέμιση:
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
Λίγο ανθότυρο
1 αυγό
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Κόβουμε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού μανταρινιού από τη ζύμη ,τα πλαταίνουμε και βάζουμε γέμιση.
- Κλείνουμε σε μπαλάκι, βουτάμε σε νερό και κυλάμε σε σουσάμι ή κίτρινο τυρί τριμμένο.
- Χαράζουμε από πάνω κάθε μπαλάκι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Reggina Filippou
Δείτε επίσης Μανιταροπιτάκια με φύλλο σφολιάτας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο