Αφράτα ατομικά ρολάκια πίτσας που τρώγονται ζεστά και κρύα και μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας. Ιδανικά για το σχολείο και για παιδικά πάρτι.
Υλικά για τα ατομικά ρολάκια πίτσας:
100 ml χλιαρό νερό
100 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό
50 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Λίγη ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
400 γρ. αλεύρι ,
Λίγη ρίγανη
Λίγο βασιλικό
Γέμιση:
Ό,τι αλλαντικά θέλουμε κομμένα σε κομμάτια
Τυρί κίτρινο
Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
Πιπεριά, μανιτάρια, ελιές
Εκτέλεση:
- Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη σε μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Έπειτα την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και με τον πλάστη ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα περίπου 30-35εκ.
- Απλώνουμε την σάλτσα.
- Έπειτα τα υπόλοιπα υλικά που μας αρέσουν.
- Τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά.
- Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 δαχτύλων. Αν θέλουμε αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια.
- Τα βάζουμε στο ταψί.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο