Παραδοσιακή πρασόπιτα με φέτα και τραγανό σπιτικό χωριάτικο φύλλο. Ιδανική για ορεκτικό, κυρίως γεύμα και για πρωινό.
Υλικά
Για το φύλλο
2.5 φλ. αλεύρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. περίπου νερό χλιαρό
200 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη
Για την γέμιση
1 κιλό πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Λάδι αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά το χωρίζω στην μέση παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη.
Το κλείνω σαν φάκελο αλείφοντάς το με την μαργαρίνη κάθε φορά!! Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.Τ α βάζω μια ώρα στο ψυγείο. Ετοιμάζω την γέμιση.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω και τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι. Βάζω την γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο. Την χαράζω. Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Σπιτικές Τυρόπιτες Κουρού Ιδανικές για το Σχολείο και το Γραφείο Χωρίς Πολλές Θερμίδες
Αγαπημένη Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα