Φανταστική φασολάδα που οφείλει την γεύση της στη μοναδική ποικιλία λόπια που είναι ξερά ροδίτικα φασόλια ΠΟΠ.
Υλικά
400 γρ. λόπια (φασόλια ξερά)
3 κρεμμύδια
5 με 6 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
Πελτέ κατά προτίμηση
Μια μικρή καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό από την βρύση να βράσουν 7-8 λεπτά, σβήνουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας έτσι όπως είναι ζεστό για να φουσκώσουν.
Τα αφήνουμε μία ώρα, κατόπιν αδειάζουμε το νερό που έχουν και προσθέτουμε καινούργιο ζεστό και αφήνουμε να βράσουν καλά.
Στα 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα να βράσουν και να μαλακώσουν και αυτά.
Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τον πελτέ και αφήνουμε να βράσουν και να χυλώσει το φαγητό μας .
Λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και λάδι όσο προτιμάει ο καθένας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni
Μην χάσετε
Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Ρεβίθια με Μελιτζάνες – Η Σερραϊκή συνταγή που θα λατρέψεις