Η κλασική συνταγή για ρεβύθια σούπα, γίνεται πεντανόστιμη και υπέροχα μελωμένη. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υλικά για τα ρεβύθια σούπα:
Μισό κιλό ρεβύθια
2 καρότα σε χοντρές φέτες
2 κρεμμύδια μεσαία ολόκληρα
Δυο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κουρκουμά
Χυμό από 1 λεμόνι
Δείτε ακόμη Σούπα Λαχανικών Βελουτέ
Εκτέλεση:
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
- Το πρωί, στραγγίζουμε τα ρεβύθια, βάζουμε μια κουταλιά σόδα και τα αφήνουμε καμιά ωρίτσα.
- Τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Ξαφρίζουμε και ρίχνουμε το πρώτο νερό.
- Προσθέτουμε πάλι νερό μέχρι να τα σκεπάσει, τα καρότα , τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης και τον κουρκουμά.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και κλείνουμε τη χύτρα .
- Αφήνουμε τα ρεβύθια να μαγειρευτούν για 20 με 30 περίπου λεπτά , ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι, ανοίγουμε τη χύτρα αφού βγάλουμε τον ατμό κι αν χρειαστεί αφήνουμε να βράσουν με ανοιχτή τη χύτρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα σκόρδα στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Τα ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο